aohelp logo

 

 

 

Proiect – ,,Depășirea situațiilor de stres ale femeilor refugiate și incluziunea în câmpul muncii”

Proiectul are ca țintă organizarea a 6 evenimente
4 offline privind 👉 metode și instrumente de depășire a perioadelor de stres legate de război și conflicte
– 2 online privind 👉 informarea și ghidarea femeilor refugiate în vederea ocupării forței de muncă.
– Ghidarea si informarea a 6 persoane cu scopul de a se incadra in campul muncii. 
📌 De la începutul războiului din Ucraina, AO ”HELP” s-a implicat activ în acordarea suportului direct persoanelor refugiate, în special femeilor și familiilor cu copii, prin distribuirea de alimente, produse de igienă, acordarea ajutorului financiar, organizarea de evenimente recreative pentru copii, înființarea a 3 centre de zi pentru activitățile cu copii.
💯 În această perioadă, ne-am întâlnit cu femei obosite, speriate, cu copii necăjiți, care ar dori să revină la viața de altădată, pe timp de pace și la casele lor.
Astfel, ajunse într-o altă realitate, aceste femei sunt nevoite să se adapteze, să se întrețină și să se gândească la viitor. Activități sunt menite să contribuie la adaptarea noilor condiții de viață.
Media. Postarea 1 pe retele de socializare data 11 iulie 2022 Postarea 1, impact 763 vizualizari 

Activitatea 1.

Urmează primul seminar privind 👉 metode și instrumente de depășire a perioadelor de stres legate de război și conflicte. Femeile vor discuta împreună cu psihologul, Aliona Burlaca pe subiectul comunicării mamelor refugiate cu copii lor despre război.

Mamele refugiate sunt într-un stres continuu având în vedere realitatea la care trebuie să se adapteze. Sunt nevoite să se gândească la un alt viitor pentru copii lor și să găsească cuvintele potrivite ca să le explice de ce nu se pot întoarce acasă, în Ucraina.

Acesta ce va avea loc:
⏰15 IULIE, ora 10:00
📍 or. Vadul lui Vodă, în incinta Casei de Cultură
str. Alexei Mateevici 5
Aliona Burlaca, este psiholog al NP „Inițiativele Femeilor”, lucrează cu victime ale violenței domestice și ale traficului de ființe umane. Este implicată activ în suportul refugiaților.
Media. Postrea 2 de informare a desfasurarii primului eveniment din data de 12 iulie 2022  Postarea 2, impact 3407 vizualizari

Rezultat 1 

Pe data de 15 iulie  avut loc primul seminar privind 👉 metode și instrumente de depășire a perioadelor de stres legate de război și conflicte. Femeile refugiate au discutat împreună cu psihologul, Aliona Burlaca pe subiectul comunicării mamelor refugiate cu copii lor despre război
✅ Caracteristicile de vârstă și percepția copiilor asupra subiectului războiului.
✅ Cum se simt copiii și cum le afectează acest aspect comportamentul?
✅ Influența stării emoționale a părinților asupra copilului.
✅ Cum să răspunzi la întrebările copiilor despre moarte, război?
✅ Cum să ajuți copiii să trăiască în condiții incerte?
Având în vedere că în orașul Vadul lui Vodă s-au stabilit sute de familii refugiate, fie ca la bazele de odihnă, sanatorii sau în familii private, am ales această locație pentru primul seminar. Acolo am sesizat necesitățile și am venit cu soluții pentru persoanele care au nevoie de suport.
La seminar au fost prezente –
Media. Postrea 3 din data de 16 iulie 2022  Postarea 3, impact 1621 vizuaizari

Activitatea 2

Continuăm să fim tot mai aproape de femeile refugiate din Ucraina.
Duminică, 24 iulie vom fi în or. Cimișlia și s. Căzănești, unde vor avea loc următoarele seminare privind 👉 metode și instrumente de depășire a perioadelor de stres legate de război și conflicte. Seminarele vor fi susținute de psihologul și psihoterapeutul Angela Nicolaou.
Ea crede în ceea că fiecare dintre noi poate trăi conştient şi fericit, fiindcă atunci când se întâmplă acest lucru, numărul de oameni fericiţi este în creştere, şi, prin urmare, lumea este mai bună.
Am ales aceste localități, pentru că mergem acolo unde nevoia este mai mare și puțini ajung să ofere suport psihologic femeilor refugiate.
Media. Postarea de anunt a evenimentului din data de 19 iulie 2022 postarea 4, impact 3407 vizualizari

Rezultat 2.3

În data de 24 Iulie în or. Cimișlia și s. Căzănești au avut loc 2 seminare privind 👉 metode și instrumente de depășire a perioadelor de stres legate de război și conflicte. Total 50 participante.

Eliberarea emoțiilor toxice și negative este cel mai important pas spre starea de bine cu sine. În urma evenimentelor tragice ce au avut loc în Ucraina, femeile refugiate au trăit și îngropat durerea adânc. Atât de adânc, încât, atunci când nu mai aveau unde să o ascundă, țâșnea ca un vulcan clocotit.
📍La Cimișlia au participat în jur de 30 de persoane, iar în satul Căzănești au fost aproximativ 20 de participanți cu vârsta curpinsă între 21 ani și 66 ani.
Toți ei au avut parte de suportul psihologului și psihoterapeutului Angela Nicolaou. Care i-a antrenat în discuții cognitiv comportamentale, art terapie legată de managementul stresului, eliberarea stresului din corp prin strigăt.
🙏 Mulțumim doamnei psiholog Consiliere psihologica Angela Nicolaou pentru profesionalism și dedicare.
👏 Mulțumim Diana Cibotari pentru aceste fotografii autentice. Ai reușit să imortalizezi toate aceste emoții ale femeilor refugiate ce continuă să trăiască în neștire și nesiguranța zilei de mâine. 📸
🙏 Mulțumim Anastasia Rusu pentru organizare și implicare și organizare în teritoriu.
Media. Postarea 5 despre rezultat din data de 25 iulie 2022 Postrea 5, impact 5355 vizualizari 

Activitatea 4

FOCUS GRUP offline și la Cimișlia 🥳🥳🥳
🔺 Pe date de 02 AUGUST, ORA 10:00, psihologul Angela Nicolaou va media un eveniment cu genericul ”Inteligența emoțională. Cum să-ți înțelegi emoțiile proprii și ale celorlalți. Tehnici de gestionare a stării emoționale”.🥳
Evenimentul este destinat femeilor refugiate, ce vor fi încurajate și ajutate pe partea emoțională, în depășirea greutăților, creșterea încrederii în sine și regăsirea de sine în contextul războiului.
🙏Dacă cunoașteți femei, mame refugiate care au nevoie de suport și motivație, îndrumați-le la noi sau distribuiți această postare.
Persoana de contact: +37376722629 Diana Cibotari – asistent de proiect
🎉Responsabilă de organizarea acestui eveniment este Anastasia Rusu. Îi mulțumim pentru tot efortul și dedicația de care dă dovadă.
Numărul de contact al Anastasiei – voluntara 079191177
Media. Postrea de promovare din 1 august 2022 Postarea 6 , impact 1928 vizualizari

Rezultat 4. 

Lacrimi, zâmbete, bucurie, tristețe, compasiune, empatie.
Un amalgam de emoții și trăiri a trezit FOCUS-ul GRUP offline de la Cimișlia ”Inteligența emoțională. Cum să-ți înțelegi emoțiile proprii și ale celorlalți. Tehnici de gestionare a stării emoționale” ghidat de psihologul Angela Nicolaou.
👏 În cadrul Focus Grupului femeile refugiate au practicat mai multe tehnici ce le vor ajuta la dezvoltarea echilibrului emoțional, creșterea încrederii în sine și regăsirea de sine în contextul războiului.
Iată care au fost tehnicile:
🔹 Înțelegerea și gestionarea emoțiilor
🔹 Tehnici de recunoaștere a gândurilor obsedante
🔹 Tehnica recunoașterii, emoțiile trăite
🔹 Modalități de a gestiona emoțiile
🔹 Tehnici de control respirator pentru atacurile de panică
🔹 Tehnica de ascultare pentru anxietate
🔹 Tehnica verbală „Însoțirea emoțională a altei persoane”
🎉Responsabile de organizarea acestui eveniment este Anastasia Rusu – 079191177 și Diana Cibotari, asistent de proiect – 076722629. Le mulțumim pentru toată grija și atenția pe care o poartă pentru beneficiarii organizației.
Mulțumim pentru parteneriat Asociației ”Cimișlienii de pretutindeni” pentru tot suportul și că ați făcut posibilă realizarea evenimentului anume în acest fel🙏
Media. Postarea din data de 4 august 2022 Postarea 7, impact 3235 vizualizari 

Activitatea 5. 

🇺🇦 Нижче український текст
AO ”HELP” planifică și organizează în data de 4 AUGUST un FOCUS GRUP offline cu mame refugiate, coordonat și asistat de psihologul Angela Nicolaou la caminul de la USM Chisinau. 
Va fi o discuție relaxantă și plăcută cu participantele care își vor împărtăși ideile și percepțiilor privind ”Inteligența emoțională. Cum să-ți înțelegi emoțiile proprii și ale celorlalți. Tehnici de gestionare a stării emoționale” Mamele refugiate ce vor participa, vor fi încurajate și ajutate pe partea emoțională, în depășirea greutăților, creșterea încrederii în sine și regăsirea de sine în contextul războiului.
👉 Evenimentul în Chișinău, în cadrul Universității de Stat din Moldova
🗓 Data – 4 AUGUST, ORA 10:00
Media. postrea 6 si in limba ucraineana din data 27 iulie 2022  Postarea 8, impact 1600 vizulizari 

Rezultat 5.  

4 August, în cadrul Universității de Stat din Chișinău, Facultatea Științe Economice a avut loc al 2-lea FOCUS-ul GRUP offline ”Inteligența emoțională. Cum să-ți înțelegi emoțiile proprii și ale celorlalți. Tehnici de gestionare a stării emoționale” ghidat de psihologul Angela Nicolaou.
Toți participanții, refugiați din Ucraina, au avut parte de suportul psihologului, ce i-a antrenat în discuții cognitiv comportamentale, art terapie legată de managementul stresului, eliberarea stresului din corp prin strigăt.
Cântatul tare, strigătul ajută oamenii să facă față fricii, furiei crescânde. Emoțiile fiind important de abordat în mod conștient. Și cu siguranță propriile sentimente nu ar trebui suprimate. Ele sunt valoroase, ajută la navigarea în această lume și în relațiile cu ceilalți.
🙏 Mulțumim doamnei psiholog Angela Nicolaou pentru profesionalism și dedicare.
Mulțumim doamnei Natalia Antoci ( voluntara) pentru organizare și implicare.
👏 Mulțumim Diana Cibotari (asistent de proiect) pentru fotografii.
De fiecare dată reușești să prinzi cele mai importante și frumoase momente.
Media. Postrea 7 din 5 august 2022. http://postarea 9, impact 1749 vizualizari

Totalizarea a celor 5 activitati. 

5 seminare și focus-grupuri care au venit în susținerea mamele refugiate, ce au fost încurajate și ajutate pe partea emoțională, în depășirea greutăților, creșterea încrederii în sine și regăsirea de sine în contextul războiului. 4 dintre aceste seminare au fost facilitate de psihologul Angela Nicolaou și 1 de psihologul Aliona Burlaca.
În iulie anunțam lansarea unui nou proiect pentru femeile refugiate din Ucraina ”Depășirea situațiilor de stres ale femeilor refugiate și incluziunea în câmpul muncii”.
⏳ Astăzi putem să ne lăudăm cu 5 seminare și focus-grupuri care au venit în susținerea mamele refugiate, ce au fost încurajate și ajutate pe partea emoțională, în depășirea greutăților, creșterea încrederii în sine și regăsirea de sine în contextul războiului.
4⃣ dintre aceste seminare au fost facilitate de psihologul Angela Nicolaou și 1⃣ de psihologul Aliona Burlaca.
Evenimentele au avut loc:
📍 1 în orașul Vadul lui Vodă
📍 2 în orașul Cimișlia
📍 1 în satul Căzănești
📍 1 în orașul Chișinău, Universitatea de Stat din Chișinău
În total au beneficiat de suport aproximativ 125 de femei refugiate cu domiciliul temporar în una din localitățile enumerate mai sus. Localitățile au fost selecționate în urma sesizării necesităților, astfel am venit cu soluții pentru persoanele care au nevoie de suport.
🗨 Femeile refugiate au practicat mai multe tehnici împreună cu psihologul, ce
le-a antrenat în discuții cognitiv comportamentale, art terapie legată de managementul stresului, eliberarea stresului din corp prin strigăt.
Urmează încă 2 seminare informative online privind 👉 informarea și ghidarea femeilor refugiate în vederea ocupării forței de muncă
Media. Postarea de totalizare a celor 5 evenimete din data de 17 august 2022. postarea 10, imapct 1630 vizualizar

Activitatea \ Rezultatul 6. 

EVENIMENT exclusiv🇺🇦 gândit și creat pentru femei refugiate ce au nevoie de suport și informare adițională privind încadrarea în câmpul muncii în Republica Moldova👇
Au participat  femeile refugiate la seminarele privind ”Informarea și ghidarea femeilor refugiate în vederea ocupării forței de muncă”.
📆 Data, 12 și 14 Septembrie
📍 Locul desfășurării: Str. 31 August 98, of. 505
Partenerii evenimentului:
✅ AO ”Altruism”
✅ Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă
✅ Andy’s
Program
● Deschiderea evenimentului, Liuba Ceban – Președinta AO ”Altruism”
● Cadrul legal de angajare, documente necesare, procedură, asistență în procesul de încadrare în câmpul muncii – Reprezentant al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă
● Oportunități de angajare și formare profesională în cadrul rețelei Andy’s – Reprezentant al Companiei Andy’s Pizza
● Dreptul medical și social pentru persoanele refugiate, Diana Caireac – Expert în domeniul drepturilor omului
● Sesiune de întrebări, răspunsuri
Media. Postrea din data de 13 septembrie 2022. impact 1363 persoane 
Acest proiect👇 a adus cu sine nu doar beneficiare împlinite, copii fericiți, dar și parteneriate de care suntem foarte mândri.
💥 ,,Depășirea situațiilor de stres ale femeilor refugiate și incluziunea în câmpul muncii”.
Prin prisma acestui proiect am reușit să încheiem 6 PARTENERIATE🤝 fructuoase:
Mulțumim partenerilor pentru susținere🙏
În procesul implementării și organizării proiectului au fost implicați 8 #voluntari.
Evenimentele ce au încheiat cu succes proiectul ,,Depășirea situațiilor de stres ale femeilor refugiate și incluziunea în câmpul muncii” au fost cele 2 SEMINARE 👉 ”Informarea și ghidarea femeilor refugiate privind încadrarea în câmpul muncii în Republica Moldova” la care au participat:
🇺🇦 165 BENEFICIARE REFUGIATE
ℹ Proiectul este finanțat de Coaliția Națională „Viața fără Violență” și implementat de AO ”HELP”.

Activitatea 7 si 8 

Încrederea în sine este o calitate esenţială pentru a avea o viaţă împlinitoare, însă, din nefericire, majoritatea ne confruntăm cu carenţe mari la acest nivel.
🫣 Încrederea în sine nu este nici tupeu, nici îngâmfare, nici atitudinea că ţi se cuvine orice, ci este acea „putere” care vine din conştientizarea tuturor comorilor care există în noi, din iubirea de sine, respectul faţă de noi înşine.
În urma războiului din Ucraina, dar și a instabilității emoționale din Republica Moldova, multe femei au pierdut această „putere”.
🇲🇩🇺🇦 Ne propunem să împuternicim femeile cu multă încredere în sine cu ajutorului unui om minunat și o femeie profesionistă – Angela Nicolaou, psiholog în cadrul evenimentului ”Cum creștem încrederea în sine prin autoinstruire?”
Seminarul au avut  loc în zilele de:
📅 23 septembrie, de la ora 18:00
📅 23 septembrie, de la ora 10:00
📍 Locație: Hotelul Zentrum, Strada 31 August 1989 103, Chișinău
Au participat femei atât din Moldova, cât și refugiate din Ucraina
ℹ️Persoana de contact: +37376722629 Diana

Activitatea 9

Gihidarea si informarea a 6 refugiate cu scopul de incadrarea lor in campul muncii.
Descrierea activitatii

Activitatea/Rezultatul 10

Chiar dacă la început de seminar femeile erau cam sceptice, la sfârșit au aplaudat cu recunoștință și au spus că-și mai doresc astfel de experiențe.
Este vorba desigur despre un alt seminar facilitat de o femeie și o profesionistă absolut extraordinară Angela Nicolaou, psiholog în cadrul evenimentului ”Cum creștem încrederea în sine prin autoinstruire?”
18 femei s-au antrenat în grup și au crescut stima de sine prin diverse exerciții practice.
Au fost multe momente interesante. Femeile și-au stabilit prioritățile, nivelul de încredere în sine și în propriile capacități. Au încercat să accepte partea negativă din ele și să o transforme în ceva pozitiv.
Participante 20

Proiectul este finanțat de Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” și implementat de AO ”HELP”.

Facebook
Twitter
LinkedIn